Natuurcoaching

Welke vragen houden je bezig in deze fase van je leven en waar zou je aan willen werken?

Als natuurcoach bied ik je een individueel traject van vijf wandelingen van 1,5 tot 2 uur aan. De wandelingen zijn eenmaal per drie tot vier weken. In de eerste wandeling leren we elkaar kennen en verkennen het thema en de vraag waar jij in deze periode mee bezig wilt zijn. Na deze wandeling kun jij beslissen of je door wilt gaan en kan ik aangeven of ik iets voor je kan betekenen.

Daarna volgen vier wandelingen waarin we jouw vraag en het verlangen dat daarbij hoort verder verkennen en onderzoeken. Waar wil je aan werken, wat zou je willen veranderen? Wat belemmert je en wat zijn jouw kwaliteiten? Wat heb je nodig om te groeien? In de laatste wandeling maken we een concreet stappenplan, waarmee je aan het werk kan gaan.

Na twee maanden eventueel gevolgd door een wandeling, waarin we nog een keer terugkijken op wat het traject je heeft gebracht. 

Als coach ga ik ervanuit dat jij zelf het beste weet wat je nodig hebt om verder te komen. Mijn begeleiding bestaat uit luisteren, open vragen stellen, samenvatten en meelopen met het tempo dat zich ontvouwt en de inzichten die zich bij jou voordoen.

 

Welke vragen houden je bezig in deze fase van je leven en waar zou je aan willen werken?

Lente

Tijd van  ontkiemen, groei en ontwikkeling.

Het is de periode waarin je de wereld ontdekt en veel keuzes gemaakt worden.

Wil je meer zicht krijgen op je eigen talenten en ontdekken wat bij jou past en je vreugde geeft?

Wil je je zelfvertrouwen vergroten en beter leren omgaan met faalangst en gevoelens van minderwaardigheid of tekort schieten?

 

Herfst

Tijd van oogsten, maar ook van verlies, loslaten en afscheid nemen. 

Wat is de oogst van je leven? 

Hoe ga je om met tegenslagen, met veranderingen, met ziekte en verlieservaringen? Hoe ontwikkel je veerkracht?

 

Zomer

Tijd van tot bloei komen en vruchtdragen.

In deze fase krijgt je leven meer vaste vorm. Een baan. Wel of geen vaste relatie en kinderen. Er wordt veel van je gevraagd.

Hoe bewaar je balans in je leven? Met aandacht voor werk en ontspanning, mensen om je heen, familie en vrienden en jezelf?

Wat betekent de relatie met mensen voor je en hoe zou je deze kunnen verbeteren?

 

Winter

Tijd van verstilling, rust en inkeer.
Het is de periode van ouder worden en leren leven met de beperkingen daarvan.

Hoe bewaar je kwaliteit van leven als je wereld kleiner wordt, je zelfstandigheid beperkt wordt en je veel moet loslaten?

 

DE SEIZOENEN

De seizoenen van ons leven lopen niet lineair. Ze lopen door elkaar heen of kunnen zich herhalen. Een verlieservaring kan je al op jonge leeftijd overkomen. Vaak volgt een periode van inkeer, verstilling en herbronning. Totdat je nieuw leven voelt doorbreken. Dat voelt als het ontluiken van de lente. Opstanding. En misschien een nieuwe zomer.

Wil jij met één van deze vragen aan het werk? Neem dan contact op met me.